23. toukokuuta 2015

Juhlavat Suklaaruusut (munaton)


Monessa kodissa suunnitellaan kuumeisesti ylioppilas- tai valmistujaisjuhlien tarjottavia, joten ajattelin antaa yhden hyvän vinkin tuonne keksipuolen tarjoiluun.


Muistatteko vielä Suklaaruusut? Ennen niin monessa juhlassa tarjolla olleet herkut, jotka ovat nykyään (ainakin meidän lähipiirissämme) jääneet uusien trendileivonnaisten jalkoihin.
Mutta ihan turhaan, sillä ne ovat juhlavia, makoisia ja ihania pieniä suupaloja, jotka ovat kaiken lisäksi melko helppotekoisiakin vielä.
Keksit voi myös tehdä jo hyvissä ajoin ennen juhlia pakkaseen ja ottaa sulamaan vaikka juhlia edeltävänä iltana/juhla-aamuna.
Näiden ihanien juhlaherkkujen reseptin löysin Tarun Taikakakut-blogista ja alla se myös kopioituna teille testattavaksi.


Suklaaruusut (n.50-60 kpl)

250 g voita (huoneenlämpöisenä)
125 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
12,5 g kaakaojauhetta 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (n.15 min).
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakao. Lisää siivilän läpi vaahtoon sekoittaen käsin varovasti.
Pursota heti tähtityllalla ruusun malliseksi ja paista uunin yläosassa 8-10 minuuttia.
Jäähdytä ja pursota suklaasilmä.


3 kommenttia:

  1. Miksi ihmeessä vanhat, hyvät ohjeet jäävät unholaan... Aina vaan haluaa kokeilla jotain uutta ja erilaista, vaikka perinteisissä leipomuksissa olisi paljon opittavaa. Kiitos muistutuksesta ja herkullisen näköisistä pikkuleivistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta! Itsekkin haluan kokeilla koko ajan jotakin uutta leivonnaista, mutta nyt jouduin toteamaan, että vanhassa vara parempi :) Ehkä joskus pitäisi tarjota enemmänkin noita vanhoja herkkuja, nimittäin siskoni joka näitä oli maistamassa, pyysi minua tekemään näitä heille ristiäisiinkin :)

      Poista
  2. Hei!
    Oletko kokeillut näitä gluteenittomina?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...