29. lokakuuta 2016

Kotitekoiset Susu-palat


 Olen tainnut useampaan kertaan mainitakkin, että suklaa on herkkuani. 
Yksi suklaaherkku, joka lauantaisin kaupasta kotiin tulee, on susu-palat ja nyt halusin kokeilla tehdä niitä itse.
Aika hyvin nämä onnistuivat, ehkä toffee maistuu hieman tummemmalle tässä kuin aidossa, mutta poikani kehui näitä jopa paremmaksi kuin kaupassa myytävät :)
Itse olisin ehkä miedomman toffeen kannalla, vaikka hyviä nämä olivat näinkin :P
Ensi kerralla korvaisin toffeeseen tulevan siirapin kokonaan sokerilla tai vaalealla siirapilla, mutta alla herkkuohje siten, kun nyt ne tein.


Susu-palat (n. 35-40 palaa)

Toffee

2 dl kermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl siirappia
25 g voita
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

n. 2 dl riisimuroja
200 g maitosuklaata


Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen teräskattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiehuu.
Anna kiehua keksilämmöllä jatkuvasti sekoitellen noin 15-25 minuuttia. 
Testaa onko toffee valmista tiputtamalla 0,5 tl toffeeta lasiin, jossa on kylmää vettä.
Mikäli toffee jähmettyy vesilasin pohjalle, on toffee valmista.
Kaada toffee leivinpaperilla vuoratuun astiaan, joka on kooltaan noin 15x20 cm.

Kaada riisimurot lautaselle ja kun toffee on jähmettynyt muotoile siitä pyöreitä pötkylöitä ja paina aina toista puolta toffeepötköistä riisimuroihin.
Nosta leivinpaperin päälle jähmettymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä varovasti mikrossa ja dippaa/valuta suklaata riisimurotoffeepötköjen päälle.
Nosta jähmettymään jääkaappiin.



17 kommenttia:

  1. Hei! täytyy ehdottomasti kokeilla. Jos siirapin korvaa sokerilla, tuleeko sokeria sama määrä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä tulee, eli sokeria tulee silloin yhteensä 2 dl. :)

      Poista
  2. 0,25g voita.. vai 25g? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D 25 g, mikä lie häiriö tullut :D Korjasin ohjeen, kiitos kun huomautit :)

      Poista
  3. ooh, näitä on varmaankin pakko kokeilla ;)

    VastaaPoista
  4. Nam nam nam nam nam-susupalat on minun lemppareitani!

    VastaaPoista
  5. Oijoi,näitä pitää tehdä!Susupalat ovat herkkua , mutta en ole aikoihin syönyt kun eivät ole vähälaktoosisia/ laktoosittomia. Itse tekemällä saa niistä sellaisiakin, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Tita, ihana jos ohjeesta on iloa muillekkin! :) Susu-palat ovat minunkin suurta herkkua :P

      Poista
  6. Ihanan näköinen ohje������ Huomenna pääsee kokeiluun tämä! :)

    VastaaPoista
  7. uusavuton kyselee, että vaaleaa vaiko tummaa siirappia?

    VastaaPoista
  8. Oih, Susupalat ovat tosi ihania :) Mulla on ollut myös suunnitteilla tehdä tällaisia, riisimurotkin on kaapissa odottaneet tilaisuutta jo pitkään. Pitää koittaa löytää sopiva väli tekemiseen (ja herkutteluun).. ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne on :P Minulla on monesti sama vika, että suunnittelen jonkin leivonnaisen tekemistä pitkään ja ostan tarvikkeetkin valmiiksi, mutta toteuttaminen sitten venyy ja venyy :D Kannattaa ilman muuta tekaista ja herkutella :)

      Poista
  9. Miten kauan nää susu palat säilyy? Missä olisi hyvä säilyttää jääkaapissa vai huoneen lämmössä? Mietin että teen joululahjaksi näitä, että miten aikasin voin tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...