9. maaliskuuta 2015

Possut paljussa-kakku


Tämä kakku matkasi mieheni veljenvaimon läksiäisjuhliin. Sain viestinä valokuvan, jonka tyyliseksi kakun koristelua toivottiin ja parhaani mukaan toiveet täytin.
Kakun maut sain itse päättää ja kakkuun tulikin sitten tumma suklaakakkupohja sekä  minttusuklaamousse. Päälle laitoin tällä kertaa suklaamascarponea ja se sopi mielestäni kakkuun täydellisesti. No pinnasta ei tullut yhtä sileä kuin suklaaganachella olisi tullut, mutta maku oli mielestäni paljon parempi. 
Ja makuhan se ratkaisee vai mitä ;)


Kun sitten kakkua tein, ajattelin ottaa siitä samalla tekovaihekuvia, sillä blogistani on etsitty ohjetta tuon kyseisen kakun tekemiseen. Toivottavasti vaihekuvista on apua. :)







Possut paljussa-kakku

Tarvitset 

Täytekakun 
vaaleanpunaista sokerimassaa
100 g taloussuklaata
250 g mascarponea
keksitikkuja, vohvelirullia tai pätkiksiä/muita patukoita reunoihin

Vaihe 1.

Aloita tekemällä paljuun tulevat possut pari päivää ennen kakun valmistamista.

Muotoile vaaleanpunaisesta sokerimassasta pallo.


Litistä palloa hieman alustaa vasten samalla pintaa tasoitellen.
Leikkaa veitsellä keskeltä alaspäin painamalla possulle pakarat.


Ota pieni pala sokerimassaa ja pyöritä se ohueksi pötköksi.


Kierrä pötköä hieman ja kiinnitä se saparoksi.
Jätä possun peppu kuivumaan.


Muotoile taas massasta pallo samoin kuin alussa ja litistä sekä tasoita sitäkin. Tästä tulee makoilevalle possulle kasvot.
Kun olet saanut tämän tehtyä, ota massasta pienempi pallo,


litistä sitäkin ja paina se kasvoille kärsäksi.


Paina tämän jälkeen esimerkiksi hammastikulla silmät sekä kärsän reiät possulle.


Muotoile seuraavaksi korvat. Ota pieni palanen sokerimassaa ja muotoile siitä kolmio. 
Paina sen jälkeen hammastikulla korvan keskelle kolo. Tee myös toinen samanlainen.


Kiinnitä korvat nostamalla hieman possun kasvoja, työntämällä korvat kasvojen alle ja painamalla varovasti päältä. Jätä kasvot kuivumaan rauhassa.


Tee sitten makoilevalle possulle vatsa muotoilemalla taas massasta pallo ja litistämällä sitä hieman alustaa vasten. Paina hammastikulla keskelle navan kolo ja jätä kuivumaan.


Tee makaavalle possulle neljät sorkat, kaksi hieman isompaa ja kaksi vähän pienempää.
Muotoile aina pieni pallo ja paina keskeltä tikulla hieman samoin kuin korvaa tehdessä. Jätä kuivumaan.


Reunaa vasten nojaavaa possua varten valmista kasvot sekä vatsa samoin kuin aiemmalle possulle, mutta tee vatsanalueesta hieman isompi ja kiinnitä kasvot kiinni vartaloon. Tämän possun vartalon saa jättää myös pulleammaksi kuin aiempien, eikä sitä tarvitse litistää alustaa vasten...


Kun olet valmistanut kasvot sekä vartalon, pyöritä vielä kaksi pientä pötköä käsiksi possulle


Kiinnitä kädet possun vartaloon varovasti painamalla.


Nosta possu kakkuvuoan reunaa vasten nojaamaan. Anna kuivua.


Vaihe 2.

Valmista haluamasi täytekakku (pohjat + täytteet)
itse käytin tähän kakkuun minttusuklaa-tunnelikakkua.

Vaihe 3.

Valmista suklaamascarponea sulattamalla 100 g taloussuklaata ja sekoittamalla se notkistettuun mascarponeen.


Levitä suklaamascarponea ohuesti kakun pintaan tarttumapinnaksi. Kiinnitä valitsemasi reunat (itse käytin suklaakeksitikkuja) painamalla niitä yksitellen vieriviereen kakun pintaan. Voit työstää kakkua vähän kerrallaan, jottei suklaamascarpone ehdi jähmettyä liikaa kakun pinnalla.


Kaada jäljelle jäänyt suklaamascarpone kakun pinnalle ja levitä tasaisesti joka paikkaan.


Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään hetkeksi ja nostele lopuksi päälle vielä haluamasi määrä possuja.


6 kommenttia:

  1. Hahah, aivan ihana! :D Ja tosi herkullisen kuulloinen sisältäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Herkkullinenkin oli kyllä! :)

      Poista
  2. Ihana kakku! ☺ Mulla oli joskus pienenä suuri possuvillitys. Keräsin kaikkea possuihin liittyvää magneeteista pehmoleluihin. Ollessani kahdeksannella luokalla kävimme saksan ryhmän kanssa Saksassa ja siellä oli marsipaanipossuja vaikka millä mitalla. Niitä taisi lähteä aika monta mun mukaani Suomeen... ☺ Nyt olen haaveillut joka joulu tekeväni käpykakku tyylisen possukakun, mutta aina se vaan on jäänyt. Mutta miksei sitä voisi kesälläkin tehdä, vaikka synttärikakuksi. Possut on jotenkin niiin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiitos Nanne! Vai possuvillitys, ihana! :) Nythän sinä voit tehdä itsekkin niitä marsipaanipossuja ja tuo possukakku kuulostaa hyvältä. Näen jo sen sieluni silmin :) Ihan hyvin voit tehdä sellaisen kesälläkin, ei muuta kuin hihat heilumaan vaan :) Possut on kyllä oikeasti suloisia, meillä papalla oli joskus kaksi lemmikkinäkin <3

      Poista
  3. Nämä on aina yhtä hellyyttäviä! ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...