12. helmikuuta 2015

Mangomuffinssit mascarpone-kermavaahdolla


Nyt te blogiani seuranneet varmaan ihmettelette, että hetkonen, eikö nämä muffinssit ihan vasta tulleet tänne blogiin lähes samalla ohjeella.. No tulivathan ne... Valitettavasti joku pienistä herkkusuistani oli pääsyt käyttämään konetta blogisivun ollessa auki ja blogiteksteistä oli poistettu ainakin nuo mangomuffinssit :( Ainakaan en keksi muuta selitystä sille, miksi teksti olisi hävinnyt.
Voin kertoa, että alkuun oloni oli epäuskoinen ja pikku hiljaa iski järkytys. Olinhan ajatellut, että tämä on paikka, jossa reseptit pysyvät minulle aina tallessa ja saatavilla. Näin ei valitettavasti ollutkaan :( 
Yritin ensin etsiä tekstiä internetistä, muttei sitä löytynyt mistään, eikä paperille kirjoittamiani muistiinpanojakaan ollut enää tallessa... No yritin tehdä näitä sitten ulkomuistista, vaihtaen kuitenkin öljyn margariiniin (sen muistin, että aiemmin halusin vaihtaa) ja tiedättekö mitä. Näistä tuli vähintään yhtä hyviä kuin edeltäjistäänkin, ellei jopa parempia... Mango ei kyllä maistu näissä ehkä aivan yhtä voimakkaasti, kuin edellisissä, mutta sopivasti kuitenkin.


Nämä mangomuffinssit ovat ihanan kosteita sekä pehmeitä ja niissä maistuu makea mango. Päällä oleva samettisen pehmeä mascarponevaahto viimeistelee makunautinnon. Muffinssit ovat kyllä hyviä ilman kuorrutustakin, mutta kyllähän tuo vaahto nostaa ne aivan toiselle tasolle.
Tällä kertaa käytin mangososeena bonnen valmissosetta ja mielestäni se antaa paremmin maun kuin esimerkiksi vauvojen purkkisoseet. Kannattaa kyllä kokeilla. 


Mangomuffinssit mascarponevaahdolla (12 kpl)

1 muna
150 g vaniljajogurttia
1 dl bonnen mangososetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
50 g leivontamargariinia sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja vuoraa muffinssipellin kolot muffinssivuoilla.
Riko kananmunan rakenne yhdessä kulhossa, lisää vaniljajogurtti,  mangosose, sokerit sekä sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja lisää sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin, mutta varo sekoittamasta liikaa.
Jaa taikina muffinssivuokiin siten, että vuoat tulevat n. 2/3 osa täyteen ja paista uunin keskitasolla n. 25-27 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Mascarponevaahto

2,5 dl vispikermaa
125 g mascarponea
0,5 dl tomusokeria

Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja lisää vaahtoon. Vatkaa tasaiseksi, nostele pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.


7 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä niin hyvän tuntuinen ohje että pistän korvan taakse! Alkoi sokerihammasta kolottamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäli mangosta pidät, niin ilman muuta kannattaakin laittaa korvan taakse :)
      Sen lisäksi, että ovat hyviä ovat myös todella helppo tekoisia...

      Poista
  2. Ai miten on namusen näköisiä 😊. Miten saat tuon kuorrutuksen noin samettisen sileäksi...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry, kännykästä tuli ihan hassut kuvat, kun piti tulla :)

      Poista
    2. Kiitos, namusia olivatkin :) Vaahdon salaisuus on siinä, että sen vatkaa ennen mascarponen lisäämistä vain löysäksi vaahdoksi. Tärkeää on myös notkistaa mascarpone ennen vaahtoon lisäämistä. Mikäli mascarponea ei notkista lusikalla, jää se vaahdon sekaan rakeisena. Jos taas vaahto on liian paksua jo ennen mascarponen lisäämistä, ylivatkautuu kerma herkästi. Siinäpä niksit jotka tulee mieleen :)
      Minullakin on joskus tullut noita ihmemerkkejä, joten ymmärrän kyllä :D

      Poista
  3. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ohjeelta. En ole ajatellutkaan, että vauvojen soseita voisi hyödyntää muffinssitaikinoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauvansoseista on moneksi :) Niillä saa mukavasti makua sekä kosteutta taikinaan ja toimivat mielestäni loistavasti muussakin leivonnassa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...