31. joulukuuta 2014

Tuplasuklaakeksit


 Kuten jo aiemmassa postauksessa kerroinkin, teimme maapähkinävoikekseistä tyttäreni kanssa myös hieman toisenlaisen version. Koska aiemmissa kekseissä maistui voimakkaasti maapähkinävoi, vaihdoimme sen maitosuklaalevitteeseen, jota löytyikin valmiiksi kaapista. Suklaahippuina käytimme näihin sekä valko- että tummasuklaahippuja. Vähensimme myös vähän rasvan määrää, koska mielestäni tuo maitosuklaalevite on melko rasvaista. Kuinka ollakkaan, noilla pienen pienillä muutoksilla yllätyksekseni keksien rakenne sekä tietysti myös maku muuttui täysin! Keksitaikina ei ollut ihan yhtä paksua kuin aiemmalla kerralla ja levesikin uunissa huomattavasti aiempaa taikinaa enemmän. Toki tähän voi vaikuttaa myös se ettei tyttäreni ehkä vatkannut voi-sokeriseosta yhtä kauaa, kuin edellisellä kerralla, mutta eniten uskon maapähkinävoin korvaamisen vaikuttaneen. Maapähkinävoi nimittäin oli paksumpaa ja jämäkämpää koostumukseltaan kuin maitosuklaalevite. No oli miten oli, maultaan nämä veivät nuo aiemmat keksit 6-0. Keksien rakenne oli tällä kertaa rapeampi, mutta kuitenkin yhtä ihanan murea kuin aiemmissakin kekseissä. Rakenteessa nämä keksit kuitenkin ehkä hieman hävisivät noille aiemmille pehmeän mureille kekseille, tai no riippuu keltä kysyy, sillä mieheni on sitä mieltä että keksin kuuluu olla kova ja rapea :) Mutta mitäpä sitä minä pähkäilemään, kokeilkaa te ja päättäkää itse! =)


Tuplasuklaakeksit (16-18 kpl)

100 g huoneenlämpöistä voita
 0,5 dl fariinisokeria
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
125 g maitosuklaalevitettä
0,5 tl vaniljauutetta
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
50-75 g tumma- tai maitosuklaahippuja 
50-75 g valkosuklaahippuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi, lisää kananmuna, maitosuklaalevite sekä vaniljauute ja vatkaa kunnolla sekaisin. Siivilöi jauhot (joihin olet sekoittanut leivinjauheen) taikinaan ja sekoita kauhalla/lusikalla sekaisin. Sekoita lopuksi taikinaan vielä suklaahiput.
Ota taikinasta kukkurallisia ruokalusikallisia ja pyörittele palloiksi. Asettele taikinapallot uunipellille reiluilla väleillä (keksit leviävät uunissa aika lailla) ja tasoita ihan vähän päältä. Paista uunissa 12-15 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ja jähmettyä vähän aikaa pellillä ja nosta esimerkiksi talouspaperin päälle. Paperi imee kekseistä liiallista kosteutta/rasvaa.

Tämän viimeisen kuvan myötä haluan toivottaa oikein ihanaa ja riemukasta sekä ennenkaikkea herkullista Uutta Vuotta kaikille lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...