6. heinäkuuta 2014

Mansikkainen karoliinakakku


Eräässä leipomossa myydään sellaista ihanaa herkkua, kuin karoliinakakku. Kakussa on muropohja, vaniljainen kermatäyte sekä valinnan mukaan päällä mansikoita tai vadelmia sekä kiille. Kakkua on ollut usein tarjolla perhepiirimme juhlissa ja halusinkin tehdä kakusta oman versioni. Vielä kakku ei ihan leipomon tasolle yltänyt, hieman kaipaa kehittelyä, mutta hyvää oli näinkin ja nopeasti katosi parempiin suihin. Pohja olisi mielestäni saanut olla hieman ohuempi ja hilloa pohjan päällä hieman enemmän, mutta täyte oli ihanan pehmeää vaniljakermavaahtoa ja tuoreet mansikat sekä kiille päällä kruunasivat tämän makuelämyksen. Valitettavasti en osannut ottaa kakusta kuvaa, joka olisi tehnyt oikeutta sille, mutta kuvista huolimatta kannattaa kokeilla tätä, mikäli muropohja, täyteläinen kermatäyte sekä tuoreet mansikat ovat mieleesi. Tämä on ihana kesäinen herkku!


 Muropohja
125 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
 (valmiin pohjan päälle mansikkahilloa)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja kaada ne taikinan joukkoon. Vatkaa nopeasti sekaisin ja nosta taikina hetkeksi jääkaappiin. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia uunista riippuen. Anna jäähtyä kokonaan (voit nostaa myös jääkaappiin) ja levitä pohjan päälle kerros mansikkahilloa.

Täyte ja päällinen

5 dl kermaa
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
500 g mansikoita 
kiille hyytelösokerista

Viipaloi mansikat 2-4 osaan, mansikan koosta riippuen. Vatkaa kerma vaahdoksi, siivilöiden siihen vatkauksen aikana vaniljakreemijauhetta. Kannattaa ensin vatkata kermaa hetken aikaa ja lisätä sitten jauhetta pikkuhiljaa muutamassa erässä. Pursota/lusikoi paksuuntunut kerma (kermavaahdon tulisi olla melko paksua ja jämäkkää) pohjan päälle siten, että keskellä sitä on reunoja enemmän ja tasoita pinta hieman pyöreähköksi. Töki mansikan viipaleita kermavaahtoon limittäin kerroksiin siten, että kermavaahto peittyy kokonaan. Valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi se varovasti kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi ja nauti!


5 kommenttia:

  1. Tämän arvaan herkuksi...tuskin on murustakaan jäljellä Ü !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli herkkua =) Nopeasti kyllä katosi meidän pöydästä...

      Poista
  2. Kiitos reseptistä; näin tullista tulleena ja myös lähteneenä, tuo kakku on jäänyt koko perhettä kaihertamaan. Täältä Pirkanmaalta sitä ei nimittäin saa, ja voit uskoa; etsitty on :). Tämä oli miehen toive isäinpäiväkakuksi (tai toive oli; sellainen Huovisen tyylinen vadelmamoussekakku) eli iloisena tämän reseptin löytymisestä tämän hänelle huomenna teen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä :) Kiva kuulla, että teilläkin tuo kyseinen karoliina on tykätty kakku! :) Toivottavasti pidätte tästäkin versiosta, vaikka ihan Huovisen tasolle se ei vielä ensi yrittämällä yltänytkään. Ihanaa isänpäivää koko teidän perheelle!

      Poista
  3. Monelle henkilölle tästä riittää? Vastaako pienempää karoliinakakkua?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...